W prawie każdym sklepie rybnym na pewno znajdziesz steki i tusze Sum. Jeśli nadal nie próbowałeś kupować i gotować tej ryby-Złap sprawdzony przepis. Będziesz potrzebował pomidorów, cebuli i przypraw. A jeśli chcesz, możesz wypełnić wszystko startym serem na 10 minut przed końcem i pozostawić w piekarniku na złoty kolor.
Składniki
- Sum - 1 rzecz
- pomidory koktajlowe - 200 g
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 0.5 łyżeczka
- kurkuma - 0.5 łyżeczka
- sól - 0.5 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść rybę, wykonaj nacięcia po bokach i natrzyj solą i przyprawami.
Drobno posiekaj cebulę i wiśnie i częściowo włóż do brzucha, a częściowo na wierzch.
Zawiń sum w folię i piecz w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy