Cóż, kto nie zna ulubionego ciasta zebry z dzieciństwa? A co, jeśli zaproponuję ugotowanie zapiekanki z twarogu na tej samej zasadzie? A nawet nie tylko twarożek, ale z dynią! Jednocześnie powiem Ci, jak zrobić to poprawnie w powolnej kuchence.
Składniki
na masę twarogową:
- twaróg - 500 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- cukier - 50 g
- skrobia - 1 art.
dla masy dyniowej:
- Dynia (przecier) – 500 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- skrobia - 1.5 art.
- cukier - 50 g
- skórka pomarańczowa - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij wszystkie składniki twarogu za pomocą blendera zanurzeniowego.
Przygotuj wcześniej puree z dyni. Ubij również wszystkie składniki masy dyniowej blenderem, aż będą gładkie.
Obie masy wlewasz kolejno do miski Multicooker nasmarowanej olejem lub wyłożonej pergaminem, tworząc dowolne wzory.
Gotuj zapiekankę w powolnej kuchence przez 50 minut w trybie "Pieczenie".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy