Wielu kucharzy nadal niezasłużenie nie docenia porów. Ale nie tylko wykonuje te same zadania, co zwykła cebula, ale także sprawia, że codzienne potrawy są nieco bardziej oryginalne. Na przykład taka zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym.
Składniki
- ziemniaki - 1 kg
- por - 1-2 stem
- mięso mielone - 450 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- parmezan (tarty) – 50 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- masło - 50 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pory w pierścienie i smaż na złoty kolor.
Osobno podsmaż mięso mielone i dopraw do smaku.
Ugotuj ziemniaki i zetrzyj na puree z masłem. Dodaj jajko.
Włóż połowę ziemniaków, mielone mięso, pory i ponownie ziemniaki do formy. Posyp parmezanem.
Gotuj zapiekankę w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy