Taka bułka z indyka jest po prostu idealna na świąteczny stół. Tutaj dosłownie zebrano wszystko, co najlepsze od razu! Owoce, jagody-a ich skład można zmienić według własnego uznania. Proponuję zacząć od przepisu z suszonymi morelami i mrożonymi wiśniami.
Składniki
- Indyk - 600 g
- suszone morele - 140 g
- wiśnia (Frozen) – 100 g
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ułóż indyka w jednej warstwie, ubij i natrzyj przyprawami.
Moczyć suszone morele przez 5 minut, wysuszyć. Rozmrozić wiśnie i pozwolić wodzie spłynąć.
Połóż nadzienie na indyku i zwiń ciasną bułkę.
Zawiąż go sznurkiem i piecz w piekarniku przez 45 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy