Najsmaczniejsze pieczone żeberka wieprzowe uzyskuje się z warzywami. Jest więc znacznie bardziej soczysty, bardziej zróżnicowany i nie trzeba osobno gotować przystawki. Wystarczy jedna patelnia – a pełny rodzinny obiad wkrótce będzie gotowy.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 600 g
- marchew - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- por - 1 rzecz
- brokuły - 200 g
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż żeberka na oleju prawie do miękkości, ciągle obracając-około 20 minut.
Odłóż je na bok i na tej samej patelni smaż warzywa pokrojone na średnie kawałki przez 5-7 minut.
Wróć żeberka do warzyw, wlej kilka łyżek wody i dopraw do smaku.
Dusić naczynie przez 10-15 minut pod przykryciem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy