Casserole to coś w rodzaju portugalskiej i hiszpańskiej zapiekanki ze śmietaną. Głównym składnikiem jest dorsz. A co jeszcze do tego dodać i jak zrobić, aby wszystko było równomiernie upieczone, dowiesz się dalej w przepisie. Przed podaniem posyp Casserole ziołami i możesz je ładnie pokroić jak ciasto.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj ziemniaki do połowy ugotowane i pokrój na średnie kawałki.
Pokrój dorsza mniej więcej w ten sam sposób, posiekaj cebulę, dodaj przyprawy i wymieszaj.
Włóż wszystko do formy.
Ubij śmietanę z jajkami, dodaj starty ser i polej dorsza ziemniakami.
Piecz naczynie w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez 20 minut pod folią.
Zdejmij folię, zmniejsz temperaturę do 180 i piecz przez kolejne 10-15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy