W gotowaniu, jak we wszystkim innym, zawsze musisz się uczyć, próbować nowych rzeczy i eksperymentować. Niedawno odkryłam nowy przepis na kotlety. Z curry okazują się nie tylko piękniejsze, ale także smaczniejsze. Koniecznie spróbuj!
Składniki
- filet z kurczaka - 700 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- pomidory (średnie) – 3 kawałki
- ser (solidny) – 200 g
- Curry - 1 łyżeczka
- mąka - 3 art.
- śmietana - 100 g
- Olej roślinny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka na talerze o grubości 1,5 centymetra.
Dobrze uderz młotkiem po obu stronach, solą i pieprzem.
Ubij jajka solą, karią i mąką.
Pokrój pomidory w cienkie plasterki, zetrzyj ser.
Zanurz kotlety w cieście i smaż na oleju roślinnym przez 1,5 minuty z każdej strony.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia, ułóż kotlety i posmaruj kwaśną śmietaną.
Ułóż pomidory i posyp serem.
Piecz kotlety przez 20 minut w piekarniku o temperaturze 190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy