dania główne 13.08.2022

kasza jaglana z serem

45 min
2 porcje
Kasza jaglana z serem
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Tak prostym i oczywistym, ale jednocześnie tak smacznym i korzystnym dla wszystkich dodatkiem do kaszy jaglanej jest tarty ser. Radzę wziąć twardy o wyraźnym smaku, takim jak parmezan. Ale lepiej eksperymentuj z różnymi opcjami do smaku.

Składniki

  • proso - 1 szkło
  • woda - 3 szklanki
  • kurkuma - 1 łyżeczka
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
  • ser - 100 g
  • masło - 20 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz proso i zalej wrzącą wodą przez 2 minuty. Zlać.

Napełnij kaszę wodą i gotuj przez około pół godziny, aż będzie miękka.

Dodaj masło, przyprawy i starty ser i gotuj pod przykryciem przez kolejne 10 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy