Ta wersja ziemniaków w stylu rustykalnym jest przygotowywana z dodatkiem sosu sojowego, mielonego pieprzu i kolendry. Zgodnie z przepisem ziemniaki marynuje się przez 10 minut, aby przyprawy i sól miały czas na ich namoczenie. Ale jeśli się spieszysz, nie musisz tego robić.
Składniki
- ziemniaki - 1 kg
- sos sojowy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 30 ml
- mielona kolendra - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz ziemniaki i osusz ręcznikami papierowymi.
Obierz ziemniaki, pokrój w długie kliny i włóż do miski.
Dodaj sos sojowy, sól, zmieloną kolendrę i czarny pieprz. Dobrze wymieszaj i przykryj folią spożywczą przez 10 minut.
Posmaruj blachę do pieczenia oliwą z oliwek, ułóż ziemniaki i piecz przez 30 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy