Czasami chcesz zjeść soczystą i satysfakcjonującą shawarmę. Ale w tym celu nie musisz szukać straganów ani kawiarni. Zaopatrz się w odpowiednie produkty i przygotuj pyszną przekąskę w domu. Proponuję mój ulubiony przepis na shawarmę z indykiem, serem i piklami.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz pierś z indyka, osusz i pokrój na małe kawałki.
Rozgrzej olej na patelni, ułóż indyka i smaż do miękkości ze wszystkich stron.
Dodaj sól, zmielony pieprz i wymieszaj.
Pokrój ser w cienkie plasterki, ogórki i pomidory.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj cienką warstwą majonezu.
Z szerokiej strony na dolnej trzeciej ułóż indyka, pomidory, ogórki i ser.
Delikatnie wsuń krawędzie do środka i zwiń ciasną rolkę. Powtórz z resztą pita i nadzieniem.
Zrumień gotową shawarmę na suchej patelni po obu stronach.