Ktoś lubi słodkie płatki zbożowe, ktoś słony, ale w każdym razie dobrym wskaźnikiem dania jest kruchość i aromat. Najlepiej smakuje w powolnej kuchence. Za pomocą tego urządzenia przygotujemy dziś kaszę jaglaną z brokułami!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Brokuły opłucz i pokrój na małe kawałki. Zostaw jeden kwiatostan do dekoracji.
Włóż masło do miski multicookera, włącz program "SMAŻENIE" i poczekaj, aż masło całkowicie się rozpuści.
Dodaj brokuły i smaż przez 2-3 minuty.
Dodaj umyte proso, ciepłą wodę i sól. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 30 minut w trybie owsianki. Po wyłączeniu pozostaw naczynie pod przykryciem na kolejne 15 minut.
Ułóż gotową owsiankę na talerzach i udekoruj różyczkami brokułów lub dowolnymi ziołami do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy