Uwielbiam serniki w szczególności za to, że można je ugotować bez pieczenia i nadal będą pyszne. Ten karmelowy sernik stał się jednym z moich ulubionych domowych serników za pierwszym razem i od tego czasu robię go regularnie przy okazji i okazji.
Składniki
- ciasteczka (piasek) – 200 g
- masło - 80 g
- ser twarogowy - 400 g
- śmietana (33%) – 300 ml
- syrop (karmelowy) – 60 g
- cukier puder - 80 g
- cukier waniliowy - 1 łyżeczka
- żelatyna - 20 g
- woda - 50 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel ciasteczka w blenderze i wymieszaj ze stopionym masłem.
Ubij tę podstawę do formy i włóż do lodówki.
Rozcieńczyć żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.
Wymieszaj ser twarogowy, śmietanę, cukier puder i karmel do smaku.
Dodaj żelatynę i ponownie ubij.
Wlej masę na podstawę i włóż sernik do lodówki, aż stwardnieje.
Udekoruj do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy