chrupiące ogórki kiszone po bułgarsku na zimę

20 min
14 porcji
Chrupiące ogórki kiszone po bułgarsku na zimę
juliasudnitskaya, stock.adobe.com
0

Ponownie zawiodłeś stary przepis? Chcesz spróbować czegoś nowego? Przygotuj w tym roku chrupiące kiszone ogórki po bułgarsku na zimę! Pokochasz ich słodko-kwaśny smak, apetyczny aromat i delikatny oliwkowy kolor.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz ogórki i zalej zimną wodą przez 4 godziny.

Obierz cebulę i pokrój w grube pierścienie.

Ułóż cebulę, przyprawy, obrane ząbki czosnku i ogórki w przygotowanych słoikach.

Wlać do góry stromą wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i pozostawić do ogrzania na 20 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i ponownie zagotuj.

Wyłącz ogień, wlej ocet i wlej marynatę do słoików.

Rozwałkuj ogórki po bułgarsku, Odwróć słoiki do góry nogami i dobrze owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy