kompot jabłkowy w pośpiechu na zimę

25 min
4 porcje
Kompot jabłkowy w pośpiechu na zimę
Julia Baigazakova, stock.adobe.com
0

Kompoty jabłkowe na zimę stały się tak popularne nie tylko dlatego, że są smaczne i niedrogie. A także ze względu na fakt, że są bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Nie musisz spędzać godzin w kuchni, nawet w środku letniego upału.

Składniki

  • jabłka (małe) – 500 g
  • cukier - 1 szkło
  • woda - 2.5 l
  • kwas cytrynowy - 1 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj jabłka i włóż do sterylnego słoika.

Zagotuj wodę z cukrem i polej jabłka.

Przykryj i pozostaw na 15-20 minut.

Odcedź syrop, ponownie zagotuj, dodaj kwas cytrynowy, wlej z powrotem i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy