przekąski 17.07.2023

Chude kanapki z pasztetem

15 min
6 porcji
Chude kanapki z pasztetem
cook_inspire, stock.adobe.com
0

Co ugotować na śniadanie na czczo? Świetną opcją byłyby chude kanapki z pasztetem. Jest prosty, pożywny i pyszny. Przygotowywany jest pasztet z fasoli w puszkach z dodatkiem czosnku i smażonej cebuli. Dodaj ilość przypraw i soli, koncentrując się na swoim smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cebulę i drobno posiekaj.

Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor.

W misce blendera umieść fasolę w puszkach i smażoną cebulę. Zmiel na gładką konsystencję.

Dodaj sól, przyprawy, czosnek przepuszczony przez prasę i ponownie wymieszaj.

Chleb lekko zrumienić na suchej patelni po obu stronach.

Nałóż łyżkę pasztetu fasolowego na chleb, równomiernie rozprowadź.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy