Co ugotować na śniadanie na czczo? Świetną opcją byłyby chude kanapki z pasztetem. Jest prosty, pożywny i pyszny. Przygotowywany jest pasztet z fasoli w puszkach z dodatkiem czosnku i smażonej cebuli. Dodaj ilość przypraw i soli, koncentrując się na swoim smaku.
Składniki
- fasola (puszka) – 300 g
- cebula - 50 g
- czosnek - 2 ząbki
- Olej roślinny (bez zapachu) – 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- mielona kolendra - do smaku
- sól - do smaku
- chleb - 6 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor.
W misce blendera umieść fasolę w puszkach i smażoną cebulę. Zmiel na gładką konsystencję.
Dodaj sól, przyprawy, czosnek przepuszczony przez prasę i ponownie wymieszaj.
Chleb lekko zrumienić na suchej patelni po obu stronach.
Nałóż łyżkę pasztetu fasolowego na chleb, równomiernie rozprowadź.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy