Aby Klops nie był zbyt suchy, nudny i mdły, zawsze coś do niego dodaję. Jest bardzo smaczny z suszonymi śliwkami i orzechami. Żadna szynka sklepowa lub kiełbasa nigdy nie może się równać z taką przekąską.
Składniki
- wieprzowina (polędwica) – 500 g
- orzechy - 50 g
- suszone śliwki - 100 g
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj cebulę.
Zalej śliwki wrzącą wodą przez 10 minut, odcedź i posiekaj.
Pokonaj obraną polędwicę i natrzyj przyprawami.
Losowo ułóż cebulę, suszone śliwki i orzechy do smaku.
Zwinąć ciasną bułkę i zabezpieczyć sznurkiem do gotowania.
Wyślij bułkę do piekarnika na 40-45 minut w temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy