przekąski 22.01.2022

domowa shawarma z kurczakiem i warzywami

25 min
4 porcje
Domowa shawarma z kurczakiem i warzywami
vladimirzuev, stock.adobe.com
0

Wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni do tego, że shawarma jest uważana za uliczne jedzenie i trzeba ją kupić w uroczych łareczkach. Ale kto powiedział, że tej przekąski nie można zrobić w domu? Co więcej, domowa shawarma okazuje się jeszcze smaczniejsza! Dziś ugotujemy go z kurczakiem i warzywami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój kurczaka na małe kawałki i smaż na oleju na złoty kolor.

Dodaj sól, zmielony pieprz i wymieszaj.

Pokrój pomidory, kapustę i obraną cebulę.

Wymieszaj majonez z keczupem i czosnkiem przepuszczonym przez prasę.

Rozłóż chleb pita na stole i za pomocą silikonowej szczotki posmaruj powstałym sosem.

Zajmując jedną trzecią szerokiej strony chleba pita, ułóż warstwami kurczaka, kapustę, pomidory i cebulę.

Wsuń luźne boki do środka i zwiń chleb pita ciasną bułką. Powtórz z resztą pita i nadzieniem.

Zrumień gotową shawarmę na suchej patelni po obu stronach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy