Główną zaletą owsianki jęczmiennej w doniczkach jest to, że praktycznie nic nie musisz robić. Wystarczy dodać wszystkie składniki, zalać je mlekiem lub wodą i wysłać do piekarnika. I powiem Ci, jak długo to potrwa i jaką temperaturę ustawić.
Składniki
- kasza jęczmienna - 1 szkło
- woda (mleko lub mleko roślinne) – 3 szklanki
- miód - 1 art.
- orzechy włoskie - 100 g
- mielony cynamon - 1 łyżeczka
- mielony imbir - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie opłucz kaszę jęczmienną i włóż do doniczek.
Posyp przyprawami i dodaj posiekane orzechy.
Wlej wodę i gotuj owsiankę przez 45-50 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.
W razie potrzeby dodaj miód i owoce i pozostaw owsiankę na kolejne 10 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy