dania główne 25.01.2022

dorsz w sezamie w piekarniku

35 min
4 porcje
Dorsz w sezamie w piekarniku
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Panierka sezamowa to prawdziwe znalezisko nie tylko dla ryb, ale szczególnie dla ryb. Chcę podzielić się z wami ulubionym przepisem na dorsza. Jest podwójnie dobry, ponieważ nie jest smażony, ale pieczony w piekarniku, z minimalną ilością nadmiaru tłuszczu. Najlepiej użyć filetów już oczyszczonych z płetw i kości.

Składniki

  • dorsz - 600 g
  • Sezam - 2 art.
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
  • oregano - 1 łyżeczka
  • sok z cytryny - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój dorsza i natrzyj kawałki przyprawami i oliwą z oliwek.

Rozwałkuj je w mieszance sezamu i oregano i ułóż na pergaminie.

Piecz rybę w piekarniku przez 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy