Cóż, to prawie Pizza ziemniaczana, a nie zapiekanka! Ale dlaczego nie, zwłaszcza, że ziemniaki, ser i salami świetnie się ze sobą łączą. Jeśli chcesz, aby zapiekanka była grubsza, polecam po prostu naprzemienne warstwy.
Składniki
- ziemniaki - 400 g
- pomidory - 2 kawałki
- salami - 150 g
- Mozzarella - 100 g
- parmezan - 70 g
- śmietana - 50 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- włoskie zioła - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki w plasterki i włóż połowę do formy. Posyp przyprawami i ziołami. Posyp połową mozzarelli.
Na wierzch ułóż plasterki pomidora, pozostałe ziemniaki i ponownie dopraw.
Posyp pozostałą mozzarellą i polej śmietaną.
Ułóż krążki salami na wierzchu i posyp zapiekankę startym parmezanem.
Gotuj w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy