Nawet na patelni zapiekanki z twarogu można przygotować na zupełnie inne sposoby. Na przykład ta opcja z ryżem jest idealna na każdy dzień. To także bardzo wszechstronny przepis. Podawaj słodką zapiekankę z dżemem, a słoną zapiekankę ze śmietaną i ziołami.
Składniki
- twaróg - 250 g
- ryż (gotowane) – 0.5 szklanki
- jaja kurze - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- mleko - 2 art.
- mąka - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z mlekiem i cukrem, solą lub przyprawami do smaku.
Zmiel twaróg, wymieszaj z gotowanym ryżem i jajkami.
Dodaj mąkę i rozłóż masę na natłuszczonej patelni.
Gotuj zapiekankę przez około 25 minut na małym ogniu pod przykryciem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy