Jeśli potrzebujesz obfitego amerykańskiego śniadania – to jest to. Z jajkami, bekonem i serem – wszystko zgodnie z oczekiwaniami. Nawiasem mówiąc, Cheddar jest tutaj najlepszy, ale ogólnie możesz wziąć dowolny ser, który dobrze topi się w piekarniku.
Składniki
- ziemniaki - 600 g
- boczek - 150 g
- ser - 150 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- śmietana - 50 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ziemniaki i boczek w drobną kostkę i włóż do formy. Dodaj połowę startego sera i wymieszaj.
Ubij jajka ze śmietaną i przyprawami i polej ziemniaki. Posyp pozostałym serem.
Gotuj zapiekankę w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy