
Ryż i fasola nie są najbardziej oczywistym połączeniem, zwłaszcza jeśli chodzi o zapiekanki. Ale uwierz mi, ten przepis jest zdecydowanie wart Twojej uwagi. Bardzo satysfakcjonujące i smaczne danie okazuje się pomimo marnowania czasu. Pamiętaj tylko, aby namoczyć fasolę przez noc.
Składniki
- ryż - 300 g
- fasola (różne) – 1 szkło
- papryka - 2 kawałki
- Mozzarella - 150 g
- pomidory - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ryż i fasolę do miękkości. Drobno posiekaj pomidory i paprykę.
Wymieszaj wszystko razem z połową startej mozzarelli i przyprawami.
Posyp pozostałą mozzarellą i wstaw do piekarnika na 30 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy