dania główne
09.06.2022
zapiekanka z twarogu bananowego w powolnej kuchence
1 godz. 30 min.
4 porcje
Uwielbiam gotować zapiekanki z twarogu w powolnej kuchence, ponieważ jest to bardzo szybkie i wygodne. Nie musisz monitorować temperatury, ogrzewania piekarnika, a nawet czasu – wszystko zrobi timer. Tym razem dzielę się moim ulubionym przepisem z bananami.
Składniki
- twaróg - 500 g
- banany - 2 kawałki
- jaja kurze - 3 kawałki
- cukier - 3 art.
- Manka - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz twaróg, jajka i cukier. Ubij blenderem.
Dodaj semolinę, ponownie ubij i pozostaw masę na 20 minut.
Dodaj jednego banana i jeszcze raz zmiksuj wszystko blenderem.
Pokrój drugiego banana na kawałki i wymieszaj z ciastem.
Włóż masę do natłuszczonej miski wolnowaru. Gotuj godzinę w trybie "Pieczenie".
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy