W rzeczywistości roladki wieprzowe niekoniecznie wymagają skomplikowanego nadzienia. Jeśli prawidłowo ugotujesz mięso, zawsze będzie bardzo delikatne i soczyste. Możesz więc ograniczyć się do swoich ulubionych przypraw. Dzielę się sprawdzonym przepisem na bułkę z aromatyczną papryką!
Składniki
- wieprzowina - 1.5 kg
- papryka (wędzone) – 1 art.
- ostra czerwona papryka - 2 szczypta
- sól - 1 łyżeczka
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 łyżeczka
- czosnek - 5 ząbki
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozłóż wieprzowinę, ubij i zetrzyj wszystkie przyprawy.
Rozłóż kawałki czosnku, zwiń ciasną rolkę i zawiąż sznurkiem.
Skrop rolkę oliwą z oliwek i ponownie posyp przyprawami.
Zawiń wieprzowinę w folię i piecz w piekarniku przez 2 godziny w 160 stopniach.
Rozwiń folię i piecz przez kolejne 30 minut w temperaturze 180-190 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy