Możesz się nie zgodzić, ale moim zdaniem zapiekanki z twarogu na patelni są strasznie niedoceniane! Ale jest to szybsze i wygodniejsze niż gotowanie pieczenia w piekarniku. Co więcej, przepisy mogą być również różne. Na przykład taki – z rodzynkami i kwaśną śmietaną.
Składniki
- twaróg - 250 g
- śmietana - 100 g
- Skórka z cytryny - 1 łyżeczka
- rodzynki - 1 garść
- jaja kurze - 2 kawałki
- skrobia - 2 art.
- mąka - 2 art.
- cukier - 2 art.
- sól - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz rodzynki w gorącej wodzie przez 5 minut. Wysuszyć.
Wymieszaj twaróg ze śmietaną i jajkami. Dodaj cukier, sól i skórkę.
Następnie dodaj skrobię z mąką, a następnie rodzynki.
Rozłóż masę na natłuszczonej patelni i gotuj zapiekankę na małym ogniu pod przykryciem przez około 25 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy