Możesz gotować kebaby z różnych części tuszy. Najważniejsze jest prawidłowe marynowanie i smażenie mięsa. W tym przepisie powiem Ci, jak najlepiej ugotować szaszłyki z udka jagnięcego. Będziesz potrzebował cebuli, soku pomidorowego, odrobiny oleju, soli i przypraw.
Składniki
- noga jagnięca - 2 kg
- cebula - 3 kawałki
- sok pomidorowy - 300 ml
- Olej roślinny - 2 art.
- Zira - 1 łyżeczka
- papryka - 1 łyżeczka
- sól - 1,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój mięso w drobną kostkę i włóż do miski.
Obierz cebulę i drobno posiekaj.
Dodaj posiekaną cebulę, sok pomidorowy, sól, przyprawy i olej do miski z mięsem.
Wymieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 6-8 godzin.
Wyjmij mięso z miski, oczyść resztki marynaty i umieść na szaszłykach.
Smaż na grillu przez 20-25 minut, często obracając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy