dania główne 22.01.2022

makrela z cytryną i chili w piekarniku

50 min
1 porcja
Makrela z cytryną i chili w piekarniku
bondvit, stock.adobe.com
0

Klasyczna makrela pieczona z cytryną może być przyjemnie urozmaicona. Na przykład dodaj trochę ostrego chili. Po prostu nie przesadzaj z ilością, ponieważ delikatne mięso rybne chętnie pochłania wszystkie smaki i aromaty warzyw lub przypraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i opłucz rybę, sól i skrop olejem.

Pokrój cytrynę i chili w pierścienie i włóż do tuszy.

Na skórce na górze wykonaj nacięcia i włóż tam również nadzienie.

Piecz rybę przez około 35-40 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy