Yachka jest dobra, ponieważ można ją gotować, jak chcesz - na kuchence, w powolnej kuchence, a nawet w piekarniku. A dzisiaj skupimy się na ostatniej opcji. Będziesz potrzebował doniczek lub innego zamykanego pojemnika o odpowiednim rozmiarze.
Składniki
- kasza jęczmienna - 1 szkło
- śmietana - 1.5 szklanki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- masło - 40 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz kaszę i zalej wrzącą wodą przez 10 minut. Wrzuć do durszlaka.
Drobno posiekaj cebulę i marchewkę i wyślij do doniczek z kaszą jęczmienną.
Dopraw, wlej śmietanę i dodaj kolejne 1-1, 5 szklanki wody.
Gotuj owsiankę w piekarniku przez około 45 minut w 190 stopniach.
Na koniec dodaj masło.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy