dania główne 16.08.2022

owsianka jęczmienna w piekarniku

1 godz. 0 min.
2 porcje
Owsianka jęczmienna w piekarniku
Oksana Churakova, stock.adobe.com
0

Yachka jest dobra, ponieważ można ją gotować, jak chcesz - na kuchence, w powolnej kuchence, a nawet w piekarniku. A dzisiaj skupimy się na ostatniej opcji. Będziesz potrzebował doniczek lub innego zamykanego pojemnika o odpowiednim rozmiarze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz kaszę i zalej wrzącą wodą przez 10 minut. Wrzuć do durszlaka.

Drobno posiekaj cebulę i marchewkę i wyślij do doniczek z kaszą jęczmienną.

Dopraw, wlej śmietanę i dodaj kolejne 1-1, 5 szklanki wody.

Gotuj owsiankę w piekarniku przez około 45 minut w 190 stopniach.

Na koniec dodaj masło.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy