Adjika ze śliwek z ziołami i czosnkiem

50 min
4 porcje
Adżika ze śliwek z ziołami i czosnkiem
Władysław Terlukiewicz, stock.adobe.com
0

Uwielbiam eksperymentować z różnymi rodzajami adjik a ten przepis jest jednym z moich ulubionych. Używam dojrzałych śliwek, świeżych ziół i aromatycznego czosnku, aby stworzyć pikantny i ostry sos. Świetnie nadaje się do mięsa, ryb, warzyw lub po prostu do chleba.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwki i losowo pokrój całą paprykę.

Przełóż wszystko przez maszynkę do mięsa z czosnkiem i ziołami.

Dodaj masło i zagotuj Adjikę.

Gotuj przez pół godziny, dodaj sól, ocet i przyprawy i gotuj przez kolejne 5 minut.

Zwiń Adjikę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy