dżem jabłkowo-cytrynowy

20 min
4 porcje
Dżem z jabłek i cytryn
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Jeśli nie lubisz zbyt mdłej słodyczy w dżemie, zawsze istnieje uniwersalne rozwiązanie problemu. Wystarczy dodać cytrynę i doskonale równoważy każdą kombinację smaków. Dzielę się moim ulubionym przepisem na taki dżem z jabłkami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oparz cytryny wrzącą wodą, usuń pestki i przepuść cytrusy ze skórką przez maszynę do mięsa.

Obierz jabłka i przepuść je również przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, mieszaj dżem, aż się rozpuści i zamknij w sterylnych słoikach.

Przechowuj go w piwnicy lub lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy