dżem malinowy z miodem

2 godz. 50 min.
4 porcje
Dżem malinowy z miodem
Nadia Kowalska, stock.adobe.com
0

Jeśli jeszcze nie próbowałeś dodawać miodu do dżemu, wiele przegapiłeś. Nie wpływa to w żaden sposób na bezpieczeństwo przedmiotu obrabianego, jeśli odpowiednio go ugotujesz i dobrze wysterylizujesz słoiki. Ale doskonale urozmaica smak nawet takich klasyków jak dżem malinowy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posyp maliny cukrem i odstaw na 2 godziny.

Gotuj na małym ogniu przez pół godziny, mieszając.

Zetrzyj jagody tłuczkiem, dodaj miód i sok z cytryny.

Gotuj dżem przez kolejne 10 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy