Zielona adjika na zimę

1 godz. 0 min.
2 puszki po 0,3 l
Zielona adżika na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

Jasna i pachnąca Zielona Adjika jest przygotowywana bez obróbki cieplnej, co oznacza zachowanie maksymalnej ilości witamin. Dodaj sos wzmacniający smak do różnych dań mięsnych i warzywnych lub podawaj jako pikantną, pikantną przekąskę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz oba rodzaje papryki z nasion i łodyg, pokrój losowo. Obierz czosnek.

Przełóż przygotowany czosnek i pieprz przez maszynkę do mięsa.

Umieść powstałą masę warzywną w misce, dodaj sól, cukier i ocet. Wymieszaj i pozostaw do zaparzenia na 20-30 minut.

Napełnij wstępnie wysterylizowane słoiki gotową zieloną adjiką, szczelnie zamknij i wyślij do lodówki.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy