Jasna i pachnąca Zielona Adjika jest przygotowywana bez obróbki cieplnej, co oznacza zachowanie maksymalnej ilości witamin. Dodaj sos wzmacniający smak do różnych dań mięsnych i warzywnych lub podawaj jako pikantną, pikantną przekąskę.
Składniki
- papryka - 500 g
- ostra czerwona papryka - 1 szt.
- czosnek - 50 g
- ocet jabłkowy - 3 art.
- cukier - 3 art.
- sól - 0,5 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz oba rodzaje papryki z nasion i łodyg, pokrój losowo. Obierz czosnek.
Przełóż przygotowany czosnek i pieprz przez maszynkę do mięsa.
Umieść powstałą masę warzywną w misce, dodaj sól, cukier i ocet. Wymieszaj i pozostaw do zaparzenia na 20-30 minut.
Napełnij wstępnie wysterylizowane słoiki gotową zieloną adjiką, szczelnie zamknij i wyślij do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy