język teściowej z bakłażana z czosnkiem na zimę

3 godz. 0 min.
4 porcje
Język teściowej z bakłażana z czosnkiem na zimę
nndanko, stock.adobe.com
0

Pikantne pikantne bakłażany to jeden z najlepszych zimowych preparatów dla wszystkich miłośników warzyw. Można je przygotować z różnymi dodatkami-na przykład z aromatycznym czosnkiem. Po prostu nie można oprzeć się takiemu językowi teściowej.

Składniki

  • bakłażany - 2.5 kg
  • sól - 150 g
  • czosnek - 100 g
  • ocet - 150 ml
  • Chili - 3 kawałki
  • Olej roślinny - 50 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w kostkę, wymieszaj z solą i pozostaw na kilka godzin.

Drobno posiekaj czosnek i chili.

Opłucz bakłażana, dodaj ocet i olej i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.

Dodaj czosnek i chili do bakłażana i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.

Zwiń obrabiany przedmiot w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy