SOS ajvar z papryką i pomidorami na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
SOS ajvar z papryką i pomidorami na zimę
nzgeirbyf, stock.adobe.com
0

Ajvar z papryką i pomidorami doskonale podkreśla smak mięsa, ryb i szaszłyków. W dniu wakacji nigdy nie ma wystarczająco dużo czasu na przygotowanie pysznego i naturalnego sosu. Idziesz do sklepu po gotowe. Radzę wcześniej przygotować sos.

Składniki

  • papryka - 500 GR
  • pomidory - 500 Gr
  • cebula - 250 GR
  • czosnek - 4 ząbki
  • cukier - 30 GR
  • Olej roślinny - 15 ml
  • ocet (9%) – 10 GR
  • musztarda - 1 CZ. l
  • sól - do smaku
  • przyprawy i przyprawy - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dobrze umyj warzywa, obierz i obierz i przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj sól, przyprawy i wyślij na średni ogień na 40 minut. 10 minut przed końcem gotowania dodaj ocet.

Wlej na gorąco do wysterylizowanych słoików i wyślij do przechowywania w spiżarni.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy