pierwsze dania 22.01.2022

zupa z wołowiną, kaszą jaglaną i zielonym groszkiem

1 godz. 35 min.
6 porcji
Zupa z wołowiną, kaszą jaglaną i zielonym groszkiem
M.studio, stock.adobe.com
0

Gotowanie zup wołowych nie jest trudne. Oczywiście gotowanie ich zajmuje dużo czasu, ale ogólnie proces jest prosty. Wypróbuj mój ulubiony przepis na zupę z kaszy jaglanej i zielonego groszku. Gęste i obfite danie jest szczególnie odpowiednie na chłodne pory roku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, pokrój w drobną kostkę i włóż do rondla.

Dodaj liść laurowy, zimną wodę i gotuj przez 1 godzinę po ugotowaniu.

Pokrój pomidory i obrane ziemniaki.

Wlej ziemniaki i umyte proso do garnka z mięsem. Gotuj przez 15 minut.

Dodaj zielony groszek, pomidory i gotuj przez kolejne 10 minut.

Sól, zdejmij z ognia i pozostaw pod przykryciem na 10-15 minut. W tym czasie zupa zostanie zaparzona i stanie się jeszcze smaczniejsza.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy