pierwsze dania 08.03.2022

okroshka z bulionem i śmietaną

1 godz. 30 min.
4 porcje
Okroshka z bulionem i kwaśną śmietaną
IRINA, stock.adobe.com
0

Istnieje wiele opcji tankowania dla okroshki, a każda z nich ma swoich fanów. Dzisiaj chcę podzielić się z wami przepisem z bulionem i kwaśną śmietaną. Bardzo łatwe i satysfakcjonujące w tym samym czasie! Zwłaszcza jeśli dodasz trochę kurczaka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości i pozwól mu ostygnąć i bulionowi.

Osobno ugotuj jajka i ziemniaki. Drobno posiekaj wszystkie składniki, w tym polanę i kurczaka.

Wymieszaj z musztardą, polej okroshkę zimnym bulionem i dodaj śmietanę podczas serwowania.

W razie potrzeby dodaj więcej wody lub kwasu chlebowego.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy