Istnieje wiele opcji tankowania dla okroshki, a każda z nich ma swoich fanów. Dzisiaj chcę podzielić się z wami przepisem z bulionem i kwaśną śmietaną. Bardzo łatwe i satysfakcjonujące w tym samym czasie! Zwłaszcza jeśli dodasz trochę kurczaka.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- woda - 1.5 L
- ziemniaki - 3 kawałki
- ogórki - 2 kawałki
- rzodkiewka - 150 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- śmietana - 3 art.
- musztarda - 1 CZ. l.
- jaja kurze - 3 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości i pozwól mu ostygnąć i bulionowi.
Osobno ugotuj jajka i ziemniaki. Drobno posiekaj wszystkie składniki, w tym polanę i kurczaka.
Wymieszaj z musztardą, polej okroshkę zimnym bulionem i dodaj śmietanę podczas serwowania.
W razie potrzeby dodaj więcej wody lub kwasu chlebowego.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy