Co może być prostszego niż zupa mleczna z kukurydzą w puszkach? Minimalny zestaw składników, szybkie przygotowanie i niesamowity wynik. Lepiej jest używać mleka o niskiej zawartości tłuszczu lub po prostu rozcieńczyć przegotowaną wodą.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz cebulę, czosnek i drobno posiekaj.
Opłucz kukurydzę w puszkach pod bieżącą wodą.
W głębokim kotle rozpuść masło.
Dodaj cebulę z czosnkiem i smaż na złoty kolor.
Dodaj kukurydzę w puszkach i kontynuuj gotowanie przez 5-7 minut.
Wlej gorące mleko i gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Lekko zmiel masę za pomocą blendera zanurzeniowego.
Dodaj sól, cukier, mielony pieprz i podgrzewaj przez 2 minuty na małym ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy