Smaczniejszy niż twój ulubiony domowy dżem może być tylko domowa marmolada z czerwonej porzeczki. Idealne przygotowanie na zimę, z którego wszyscy członkowie rodziny będą zachwyceni! A zwłaszcza dzieci, ale nie są tak łatwe do zadowolenia. Okazuje się lepszy i zdrowszy niż jakiekolwiek słodycze sklepowe!
Składniki
- czerwona porzeczka - 600 g
- cukier - 800 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj porzeczki, oderwij gałązki i dodaj do nich 150 ml wody.
Doprowadzić do wrzenia, gotować przez 5 minut i zetrzeć masę w puree. Przetrzyj go przez sito.
Dodaj cukier i ponownie zagotuj marmoladę.
Gotuj przez 15 minut i ostudź. I tak jeszcze 2-4 razy, spójrz na gęstość.
Wlej marmoladę do wysterylizowanych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy