Wielu waha się przed gotowaniem kawioru ze świeżych ogórków i na próżno. To niesamowicie smaczna przekąska, którą można podawać do każdego posiłku. Aby zaoszczędzić budżet, użyj przerośniętych ogórków. Zwykle są sprzedawane za grosze.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ogórki, pomidory, obraną paprykę i cebulę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Smaż cebulę z marchewką na oleju przez 5 minut.
Dodaj paprykę i gotuj przez kolejne 5-7 minut.
Dodaj pomidory, ogórki, cukier i sól. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Dodaj zmielony pieprz, czosnek przepuszczony przez prasę, posiekany koperek i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Wlej ocet i po 1 minucie wyłącz ogrzewanie.
Włóż gorący kawior do czystych, suchych słoików i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy