jagody puree z cukrem na zimę bez gotowania

15 min
10 porcji
Jagody, puree z cukrem na zimę bez gotowania
chamillew, stock.adobe.com
0

Jagody w procesie obróbki cieplnej tracą większość składników odżywczych. Z tego powodu między innymi przygotowuję kilka słoików konserwujących na zimę bez gotowania. Dzisiaj podzielę się z wami przepisem na jagody puree z cukrem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj jagody, spłucz pod bieżącą wodą i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.

Zetrzyj jagody tłuczkiem i przetrzyj przez sito.

Dodaj cukier i wymieszaj. Mieszaj, aż kryształy całkowicie się rozpuszczą.

Wypełnij czyste, suche słoiki powstałą mieszaniną. Zamknij pokrywki i przechowuj w chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy