Królewski dżem agrestowy

50 min
8 porcji
Królewski dżem agrestowy
I.H, stock.adobe.com
0

Zafunduj sobie wyśmienitą ucztę! Zrób Królewski dżem agrestowy. Najlepiej nadają się do tego niedojrzałe jagody. Proces jest długi i trudny, ale w końcu twoje wysiłki zostaną odpowiednio nagrodzone.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść agrest z suchych ogonów i zalej zimną wodą przez 4 godziny.

Zalej liście wiśni wodą, gotuj przez 5 minut i ostudź do temperatury pokojowej.

Pokrój wanilię na pół, wybierz nasiona i wymieszaj z cukrem.

Odcedź bulion, dodaj aromatyczny cukier i gotuj na małym ogniu przez 1 minutę.

Zdejmij patelnię z ognia, lekko ostudź i dodaj wódkę.

Dodaj jagody agrestu, przykryj i odstaw na 20 minut.

Umieść garnek na średnim ogniu i gotuj przez 10 minut.

Dodaj kwas cytrynowy, gotuj przez 3 minuty i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy