dania główne 28.01.2022

nadziewany karp w rękawie

50 min
4 porcje
Faszerowany karp w rękawie
Vasyl, stock.adobe.com
0

Chcę podzielić się z wami jednym interesującym sekretem pieczenia nadziewanego karpia. Aby to zrobić, oprócz samej ryby i nadzienia, potrzebujesz rękawa. Ale nie będziesz musiał go używać dokładnie tak, jak wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni. W dalszej części przepisu opowiem bardziej szczegółowo o wszystkich niuansach. To dobra opcja dla dużych ryb!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść karpia i odetnij głowę. Natrzyj przyprawami i ziołami, skrop łyżką oleju.

Zetrzyj marchewki i drobno posiekaj cebulę. Smażyć na złoty kolor na pozostałym oleju.

Nadziewaj karpia warzywami, włóż go do rękawa i mocno zawiń, aby pozostało minimum pustek.

Piecz karpia w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy