Chcę podzielić się z wami jednym interesującym sekretem pieczenia nadziewanego karpia. Aby to zrobić, oprócz samej ryby i nadzienia, potrzebujesz rękawa. Ale nie będziesz musiał go używać dokładnie tak, jak wszyscy jesteśmy przyzwyczajeni. W dalszej części przepisu opowiem bardziej szczegółowo o wszystkich niuansach. To dobra opcja dla dużych ryb!
Składniki
- Karp (duży) – 1 rzecz
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- włoskie zioła - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oczyść karpia i odetnij głowę. Natrzyj przyprawami i ziołami, skrop łyżką oleju.
Zetrzyj marchewki i drobno posiekaj cebulę. Smażyć na złoty kolor na pozostałym oleju.
Nadziewaj karpia warzywami, włóż go do rękawa i mocno zawiń, aby pozostało minimum pustek.
Piecz karpia w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy