Fasola świetnie komponuje się z wieloma potrawami, dlatego jest często używana w sałatkach. Najwygodniej jest gotować z fasolą w puszkach. Staram się przechowywać kilka słoików w spiżarni. Jedną z nich wykorzystamy dzisiaj.
Składniki
- czerwona fasola (puszka) – 1 Bank
- papryka (duży) – 1 rzecz
- seler (łodygi) – 100 g
- czosnek - 1 ząbek
- oliwa z oliwek - 30 ml
- sok z cytryny - 1 art.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Paprykę obrać i pokroić.
Dodaj sok z cytryny, czosnek przepuszczony przez prasę i wymieszaj.
Wrzuć fasolę do durszlaka i spłucz.
Drobno posiekaj łodygi selera.
Wszystko wymieszaj, dodaj sól i oliwę z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy