sałatki 22.01.2022

Sałatka z selera, czerwonej fasoli i papryki

15 min
2 porcje
Sałatka z selera, czerwonej fasoli i papryki
Marco Mayer, stock.adobe.com
0

Fasola świetnie komponuje się z wieloma potrawami, dlatego jest często używana w sałatkach. Najwygodniej jest gotować z fasolą w puszkach. Staram się przechowywać kilka słoików w spiżarni. Jedną z nich wykorzystamy dzisiaj.

Składniki

  • czerwona fasola (puszka) – 1 Bank
  • papryka (duży) – 1 rzecz
  • seler (łodygi) – 100 g
  • czosnek - 1 ząbek
  • oliwa z oliwek - 30 ml
  • sok z cytryny - 1 art.
  • sól - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Paprykę obrać i pokroić.

Dodaj sok z cytryny, czosnek przepuszczony przez prasę i wymieszaj.

Wrzuć fasolę do durszlaka i spłucz.

Drobno posiekaj łodygi selera.

Wszystko wymieszaj, dodaj sól i oliwę z oliwek.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy