półfabrykaty na zimę
19.04.2023
Adjika pomidorowa z czosnkiem i papryką bez gotowania
15 min
10 porcji
Zwracam uwagę na wspaniały przepis na adżiki z pomidorów z czosnkiem i papryką bez gotowania. Przygotowując warzywa, zwróć uwagę, że gorzka papryka ma różne stopnie ostrości. Ponadto jego ilość można dostosować do własnych upodobań.
Składniki
- pomidory - 500 g
- papryka - 200 g
- ostra czerwona papryka - 200 g
- czosnek - 100 g
- ocet - 50 ml
- Utskho-suneli - 0,5 łyżeczka
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- sól - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ostrą i paprykę na pół, obierz nasiona.
Obierz pomidory, podziel czosnek na ząbki i obierz.
Zmiel warzywa w blenderze.
Dodaj przyprawy, sól, ocet i dobrze wymieszaj.
Włóż Adjikę do czystych, suchych słoików, zamknij pokrywkami i włóż do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy