Chcę podzielić się przepisem na moje ulubione squashy w puszkach! Dzięki kwasowi cytrynowemu zachowują jasny kolor i świeżość przez cały sezon zimowy. Z tym przepisem nie jest trudno je zrobić.
Składniki
- Patisson - 1 kg
- korzeń chrzanu - 4 kawałki
- czosnek - 8 ząbki
- czarny pieprz - 12 sztuk
- Goździk - 12 pąki
- liść laurowy - 4 kawałki
- sól - 4 art.
- cukier - 2 art.
- kwas cytrynowy - 4 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój Kabaczek i ułóż je ze wszystkimi przyprawami i dodatkami w sterylnych słoikach.
Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod pokrywkami na 10 minut.
Odcedź tę wodę, dodaj do niej sól i cukier i ponownie zagotuj.
Dodaj kwas cytrynowy i ponownie napełnij Kabaczek.
Zwiń je na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy