squash na zimę z kwasem cytrynowym

45 min
4 porcje
Squash na zimę z kwasem cytrynowym
0

Chcę podzielić się przepisem na moje ulubione squashy w puszkach! Dzięki kwasowi cytrynowemu zachowują jasny kolor i świeżość przez cały sezon zimowy. Z tym przepisem nie jest trudno je zrobić.

Składniki

  • Patisson - 1 kg
  • korzeń chrzanu - 4 kawałki
  • czosnek - 8 ząbki
  • czarny pieprz - 12 sztuk
  • Goździk - 12 pąki
  • liść laurowy - 4 kawałki
  • sól - 4 art.
  • cukier - 2 art.
  • kwas cytrynowy - 4 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój Kabaczek i ułóż je ze wszystkimi przyprawami i dodatkami w sterylnych słoikach.

Zalej wrzącą wodą i pozostaw pod pokrywkami na 10 minut.

Odcedź tę wodę, dodaj do niej sól i cukier i ponownie zagotuj.

Dodaj kwas cytrynowy i ponownie napełnij Kabaczek.

Zwiń je na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy