Sałatka z bakłażana na zimę

35 min
5 porcji
Sałatka z bakłażana na zimę
Yakov, stock.adobe.com
0

Nazwa potrawy wynika z faktu, że w tym przepisie wszystkie warzywa są używane po trzy. Jest kilka opcji gotowania, ale najbardziej lubię sałatkę z bakłażana. Przygotujemy go dzisiaj z wami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory, bakłażany i obraną cebulę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.

Wszystko wymieszaj, dodaj cukier, sól, przyprawy i olej. Przykryj i odstaw na 1,5 do 2 godzin, aby warzywa uwolniły więcej soku.

Gotuj na małym ogniu przez 20 minut, wlej ocet i natychmiast wyjmij z pieca.

Ułóż sałatkę w słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy