Chcesz urozmaicić zimowe menu? Spróbuj marynaty w puszkach z piklami. Dodaję do niego inne warzywa z przyprawami, aby stworzyć bogaty smak i aromat. Ta marynata może być przechowywana w słoikach, co czyni ją doskonałym wyborem na zimę.
Składniki
- jęczmień - 200 g
- ogórki kiszone - 250 g
- marchew - 150 g
- cebula - 100 g
- Olej roślinny - 4 art.
- liść laurowy - 1 rzecz
- ziele angielskie - 2 groszek
- woda - 2 L
- pasta pomidorowa - 1 art.
- cukier - 1 art.
- sól - 1 art.
- ogórek solanka - 1 szkło
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz jęczmień jęczmienny i gotuj do połowy zgodnie z instrukcją.
Posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki. Smaż je do miękkości.
Drobno posiekaj ogórki i dodaj je z jęczmieniem jęczmiennym do smażenia.
Połącz szklankę wody, pomidora, cukru i soli. Wlać do marynaty.
Dodaj solankę i przyprawy i gotuj wszystko razem przez 30-40 minut na małym ogniu.
Zwiń marynatę w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy