marynata z piklami na zimę

1 godz. 0 min.
2 porcje
Marynata z piklami na zimę
0

Chcesz urozmaicić zimowe menu? Spróbuj marynaty w puszkach z piklami. Dodaję do niego inne warzywa z przyprawami, aby stworzyć bogaty smak i aromat. Ta marynata może być przechowywana w słoikach, co czyni ją doskonałym wyborem na zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jęczmień jęczmienny i gotuj do połowy zgodnie z instrukcją.

Posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki. Smaż je do miękkości.

Drobno posiekaj ogórki i dodaj je z jęczmieniem jęczmiennym do smażenia.

Połącz szklankę wody, pomidora, cukru i soli. Wlać do marynaty.

Dodaj solankę i przyprawy i gotuj wszystko razem przez 30-40 minut na małym ogniu.

Zwiń marynatę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy