Jeśli masz dość klasycznego połączenia ryby z cytryną, wypróbuj tę opcję przygotowania mintaja z pomarańczami. Z jednej strony sok pomarańczowy sprawia, że mięso jest delikatniejsze w ten sam sposób, a zapach tłumi zapach ryb. Z drugiej strony taka prosta wymiana składnika – a oto zupełnie nowe danie o zupełnie innym smaku.
Składniki
- mintaj - 2 kawałki
- pomarańczowy - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 2 łyżeczka
- zioła prowansalskie - 2 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj rybę olejem, przyprawami i ziołami i włóż do formy.
Pokrój pomarańcze w plasterki i ułóż na mintaju.
Piecz rybę w piekarniku przez 30 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy