dania główne 26.01.2022

mintaj z pomarańczą w piekarniku

35 min
4 porcje
Mintaj z pomarańczą w piekarniku
Sklyarov, stock.adobe.com
0

Jeśli masz dość klasycznego połączenia ryby z cytryną, wypróbuj tę opcję przygotowania mintaja z pomarańczami. Z jednej strony sok pomarańczowy sprawia, że mięso jest delikatniejsze w ten sam sposób, a zapach tłumi zapach ryb. Z drugiej strony taka prosta wymiana składnika – a oto zupełnie nowe danie o zupełnie innym smaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Natrzyj rybę olejem, przyprawami i ziołami i włóż do formy.

Pokrój pomarańcze w plasterki i ułóż na mintaju.

Piecz rybę w piekarniku przez 30 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy