dania główne 17.08.2022

owsianka pszenna z bananem i miodem

25 min
2 porcje
Owsianka pszenna z bananem i miodem
dinosmichail, stock.adobe.com
0

Taki niezwykły sposób gotowania owsianki pszennej jest powszechny w kuchni tureckiej. Trochę dostosowałem autentyczny przepis do naszych realiów i produktów i spieszę się, aby podzielić się z wami sprawdzonym rezultatem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj orzechy, oddziel ziarna granatu i opłucz kaszę.

Zagotuj wodę, dodaj płatki i gotuj owsiankę przez 5-7 minut.

Dodaj orzechy, zmiksowany banan i miód i gotuj przez kolejne 5 minut. Niech się zaparzy.

Na koniec dodaj ziarna granatu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy